tisdag 8 maj 2012

Svanar och rabarber

Helgen som gick var vi ute i stugan. Där har nästan all snö smält bort. Det ligger bara kvar en sträng där det varit plogat och så ligger det snö på baksidan av uthuset. Där finns också komposten och den tinar sist av allt. Det dröjer nog några veckor till innan den är helt tinad.

022 rabarber Victoria Daniel Grankvist

Däremot spirar det i rabatterna. Det har kommit en del vårlökar och mer är vårfärg på väg. Rabarberknopparna som kommit fram har en färg som mer än syns. Det är svårt att med ord beskriva blandningen mellan orange, rosa och rött, men snygg är den. Särskilt den här tiden på året. ‘Victoria’ heter rabarbern och den är bara ett par år gammal. Färgen är fin, men vi täckte ändå över den med en kruka. Djuren i skogen gillar den nämligen också. I fjol blev den tuggad till marken.

028 korr svanar Daniel Grankvist

Ute på åkern nedanför stugan har det bildats en tillfällig sjö. I år verkar det blötare än vanligt där nere. Ett par svanar har hållit till där ett tag nu. De fanns där förra helgen också. Det är visserligen en bit ut till “sjön”, men svanarna är ett vackert blickfång när man sitter vid skrivbordet i salen och tittar ut.

4 kommentarer:

Hans sa...

Så fint med sjöutsikt från stugan, i alla fall nu på våren, och svanarna gör ju inte utsikten sämre direkt...
Ha det fint.

Landbohaven sa...

Smukt billede af svanerne. Godt fanget.
Tak for kigget.
Ha` en god aften.

Ruben sa...

Rabarbern är verkligen häftig när den "tittar ut" på vårkanten.

Ha det gott!
/Ruben

Daniel sa...

Ja, de är riktigt fina. Jag gillar starka färger och rabarberknopparna gör mig inte besviken.

Nu verkar svanarna ha flyttat. De har inte synts till. Hoppas de kommer igen nästa år.