måndag 7 maj 2012

Dagens frukost med Berså

Berså är en perfekt frukostservis. Det finns många delar för servering och uppläggning och den piggar upp även de tröttaste ögon.

032 korr Gustavsberg Berså Daniel Grankvist

Igår fick vi besök av en kompis och nu i morse blev det stor frukost med ägg, bacon, stekta champinjoner, stekt korv och stekta brödskivor innan hon skulle iväg. Just idag tog vi ett rostfritt fat till allt varmt, trots att det finns ett stort Berså-fat att använda. Jag själv slängde i mig maten innan jag åkte vidare till Olofsfors bruk där jag gör examensarbete, men jag hann fota. Man måste prioritera…

033 korr Ostkupa Daniel Grankvist

Ostkupan används alldeles för sällan. Det är an av tre stycken som göms i skåpen. Tyvärr vet jag inte vilket glasbruk som tillverkat, men snygg är den. Glaset är svagt rökfärgat och tunt. Egentligen är väl inte hushållsost det man väntar sig ska serveras från en ostkupa, men det gick det med.

035 Gustavsberg Berså nysilverfat brödställ Kartio Iittala Daniel Grankvist

Här serveras det stekt ägg. Karaffen från Iittala har varit med förut. Nysilverfatet under de rostade bröden är ett fynd från Mariestad. Det är nog tänkt för brev eller visitkort, men funkar som underlägg till rostat bröd också.

037 korr Gustavsberg Berså tekanna Daniel Grankvist

Berså-tekannan är ett verkligt fynd för 350 kr från tradera. I auktionens rubrik stod enbart “tekanna” och inne i auktionen var Berså aldrig nämnt, vilket gjorde den helt omöjlig att hitta om man sökte efter Berså. Det var bara en slump att jag klickade på auktionen. Tekannan är helt felfri och jag är väldigt glad för den även om den inte är världens mest praktiska tekanna. Den droppar, handtaget är svårt att peta loss när man ska diska och locket sitter för löst. Men den är snygg!

2 kommentarer:

Unknown sa...

Rhapsody heter ostkupan. Orrefors och Sven Palmqvist/ Mvh Mark

Daniel sa...

Vilken fullträff i så fall! Rhapsody-glas har jag sedan förut. Men är du säker? Jag har hittat en snarlik norsk ostkupa ritad av Benny Motzfeldt för Hadelands glasbruk.