söndag 22 april 2012

Två års samlade burkar, kannor etc

Det har blivit en hel del saker på två och ett halvt år i Mariestad. Det ska bli spännande att se var allt får plats hemma i Umeå och om vi måste göra oss av med något.

017 korr Don Pedro Medcinalranka ostkupa Äppelmos Marianne Westman skärbräda Daniel Grankvist 

Äppelmosburken har jag skrivit om här. Marianne Westman har gjort ett bra jobb och Antikfönstret är helt klart värt ett besök om man har vägarna förbi Mariestad.

Don Pedro-bryggaren är snygg, men en aning lynnig. Ibland vill inte kaffet rinna ner igen. Mycket irriterande när man har besök som väntar på fika. Någon som har ett tips på vad det kan vara för fel?

Några saker får nog åka ut till stugan. Plåtburken och ostkupan passar nog bättre där. Det kan behövas fler plåtburkar om det också fortsättningsvis kommer att finnas möss. Hoppas inte det.

Skrivbordet är också ett fynd. 350 kr kostade det. Det ska få flytta in i vårt gästrum hemma där det kommer att passa fint.

002 

Ett fynd i sista sekunden var besticken Opus av Tias Eckhoff. Lundtofte tillverkade. De köpte jag också på Antikfönstret. Alla 20 för 400 kr. Det var ett fynd eftersom de är i skick som nya.

Nu blir det inga mer samlade fynd från Mariestad. Alla vardagar i veckan gick åt till att packa och städa lägenheten i Mariestad och i fredags gick flyttlasset upp till Umeå. I alla fall nästan. Vi fastnade i snöovädret och var tvungna att lämna släpet några mil söder om Övik. Vi hämtade det igår och idag har vi packat upp saker och börjat passa in dem i lägenheten. När det är klart vill jag ha riktigt vår så det går att börja vara ute.

6 kommentarer:

Berit sa...

Härligt för dig att få vara på hemmaplan igen:)
Ha en underbar söndag!!

Anna sa...

Välkommen hem igen :) Gillar burken av Marianne W.

Daniel sa...

Det är jätteskönt att vara hemma!

Äppelmosburken är jättefin och blir perfekt i höst när det kokas äppelmos.

Annika Christensen sa...

Burkar kan man inte få för många av. Jag samlar också då mitt kök nästan är orginal sedan 1959.Senast målat 1960 och låg diskbänk.
Älskar verkligen gamla burkar.
Allt gott
annika

Daniel sa...

Ett originalkök från 50-talet är en dröm! Vårt är från mitten av 60-talet, men de få åren gör ändå stor skillnad. Det är inte alls lika välplanerat som ett 50-talskök ofta är.

Lybtar sa...

har förstått att Umeå är the place to be för retro samlare :)