fredag 6 april 2012

Balkonginvigning

026 

Solen skiner, men det är fortfarande kallt. Inte ens i solen värmer det särskilt mycket. Ibland kan man inte ta hänsyn till sånt, så idag bestämde vi att vi måste inviga balkongen. Redan igår började jag plantera vårblommor. Kopparlådan plockade jag från ett string-blomsterbord jag inte använder så ofta. Planteringen kommer att hålla länge, det brukar de göra.

023

Eftersom det är påsk passade det med gula koppar till teet och Rörstrands och Hertha Bengtssons Ceylon var de enda vi hade, men de är också bland det finaste jag vet. Det är raffinerat med koppar i klatschiga färger och assietter och kannor i svart.  Krukan mot fönstret är kommer från Upsala-Ekeby, krukan mitt på bordet är gjord i betong. De brukar oftast användas till jul, men fick komma till användning idag med.

031

Jag frös som en hund medan jag åt min varma smörgås, drack te och försökte läsa glassigt magasin, men det kändes bra att ha fått balkongen i ordning för våren.

Glad Påsk!

11 kommentarer:

Kerstin sa...

Åh, så fint! Både blomsterarrangemang och dukning! Jag känner igen det där att man så gärna vill fast det är för kallt, och så sitter man ock huttrar.

Daniel sa...

Tack!

Jag hade både filt, vantar och mössa på och orkade med kanske 20 minuter. Det kändes ändå som en markering mot vintern.

Helens trädgård sa...

Ser jättemysigt ut både med mat och blommor :=)

Önskar dig en skön ledighet och en Glad Påsk!

Ulrika sa...

Åhh vad fint du gjort på balkongen, ser mysigt ut. Fast jag vet hur kallt det måste varit!

Fortsatt trevlig påsk/Ulrika

Berit sa...

Ja vad man inte för att få må gott i solen...fryser:)
Ha en underbar påsk!!

Älvdala sa...

Åh va härligt! Klarar sig blommorna på natten eller behöver man ta in dom? Funderar också på att plantera nåt på min altan och inviga våren.

Trädgård63N sa...

Vad mysigt! Ha en fortsatt skön påsk, förhoppningsvis med fortsatt sol!
/Anna-Maria

Daniel sa...

Jag har låtit mina planteringar stå ute och det gått bra. Igår natt la jag över dem det hade till hands (min vinterjobbjacka) och de såg helt oskadda ut. Inatt glömde jag. De ser lite tufsiga ut, men inte värre än att de kommer att piggna på sig när det blir lite varmare under dagen. Inatt var det -7 grader kallt. Penséer tål rätt mycket. Ner mot -10 grader verkar det som.

Mina lökväxter på bron satte jag 17/3. De har klarat både kyla och snö helt otäckta, men klarar siig än.

Mitt råd är: Plantera!

Trädgårdsdrömmar sa...

ja, vad gör man inte för lite vårkänsla. Jag ser på fotot att ni har snö, detsamma här....inte roligt. Glad påsk til dig med.
mvh Ken

Daniel sa...

Nej, jag längtar verkligen tills snön är borta och det går att börja trädgårdsjobba på riktigt. Jag börjar bli otålig nu. :-)

Älvdala sa...

Tack för tipsen, Daniel! Då ska jag plantera ute till helgen :D