söndag 9 december 2012

Lucka 9: adventsljusstake med nötter

Den här adventsljusstaken har hängt med i rätt många år nu. Var den köptes är för längesedan glömt. Nästan varje år har jag haft någon sorts mossa eller lav och små röda, vitprickiga svampar i den. Inte i år. Det fick bli nötter istället och jag är nöjd med resultatet. Egentligen blev det lite för sparsmakat; det är ju ändå jul, men låt gå för det.
024 adventsljusstake och hyacint
Fördelen med nötter är att de inte förstör ljusstaken. Adventsljusstaken är av gjutjärn och rostar på nolltid om det kommer fukt i den, men särskilt grön mossa ser sällan snygg ut om den inte hela tiden är lite fuktig. Annars ser den väldigt torr och trist ut.
För att inte adventsljusstaken i all sin enkelhet skulle se all för ensam ut satte jag dit en hyacint i glas med en fläskig guldrosett. Det behövdes något som vägde upp. Som sagt, det är ju ändå jul.

5 kommentarer:

Johanna sa...

Jag tycker att det var fint med nötter i. Lägg en nötknäppare jämte så kan man mumsa på adventspyntet när man är lite småhungrig ;)

Jag har också en gjutjärnsadventsljusstake, så jag har ett glittrigare tips. För några år sedan fyllde jag skålen med små "discokulor", silvrig pärlgirlang, silvriga och vita minijulkulor och en frostvit girlang med plastistappar. Blana allt till ett gnistrande trassel och lägg i ljusstaken.

Jag tycker att det blev väldigt fint med ovan beskrivna pynt. Tyvärr har jag ingen bild och i år ligger ljusstaken nerpackad i en låda någonstans hos mina föräldrar.

Glad andra advent!

Daniel sa...

Ska genast lägga fram en knäppare. Jag hade inte ens tänkt på det.

Nästa år får det bli en glittrig blandning. Jag tror att jag kan hitta något lämpligt i de jullådor som redan finns. Pärlgirlanger t ex. Det kommer nog ett inlägg om sådana framöver.

Helens trädgård sa...

Tycker det faktiskt det var supersnyggt med nötter istället för mossa.
Ja, att lägga dit en nötknäppare var en jättefin idé.

Du får hålla koll på Spezialplats hemsida så du vet då webbutiken öppnar. Man blir fort ruinerad :=)

Önskar dig en skön 2:dra Advent.

Daniel sa...

Jag har kollat igenom sortimentet och jag vill köpa massor. Jag tror att jag måste glömma bort Spezialplant ett tag. Det slutar i ekonomisk katastrof annars. :-)

Alen Trädgård sa...

Gillar också nötter i stället för mossa, och nötknäpparen blir pricken över i:et:) ett annat tips är dekorationssten som finns i olika färger:) Ha det gott/Monne