torsdag 13 december 2012

Dagens dukning med uppstekt pannkaka

Uppstekt pannkaka tillhör en av de bästa resträtter jag vet. Det är till och med godare än nygräddad pannkaka. Som uppstekt är den godast knaperstekt i smör och serverad med lingonsylt.

005 Arom Marianne Westman Colorado Stig Lindberg Björkshult Daniel Grankvist

Det börjar närma sig jul och det har flyttat in en röd handvävd löpare i köket. Den har Anders mormors syster vävt en gång i tiden och den funkar även nu. Det var inte så lätt att hitta porslin som passade till duken, men Stig Lindbergs Colorado hittade vi till slut. Bruna glas på fot från Björkshult kan man också dricka mjölk ur och Marianne Westmans syltburk ur Arom-serien funkar både till jul och till lingonsylt.

009 Arom Marianne Westman Daniel Grankvist

Lingonsylten har vi kokat själva. Vi plockade bären sent i höstas ute vid stugan när det redan hade varit frost flera gånger. Det funkade att plocka även då. Vi hittade en burk honung som vi använde som sötningsmedel istället för socker. Det gick alldeles utmärkt och honungssmaken passade väldigt bra till lingon. Och till uppstekt ugnspannkaka.

Inga kommentarer: