måndag 17 december 2012

Lucka 17: tio tokiga tomtar från Philips

Den här ljusslingan använder jag nästan aldrig. Jag vet egentligen inte varför jag köpte den. Det var nog för att den är så konstig. Och alldeles säkert för att den var billig. Pisello står det på kartongen. Jag trodde länge att det hade något med tomtarna att göra, men jag har förstått att det har med den typ av lampor som används i den. Pisello betyder ärta på italienska.
005 Pisello tomteljusslinga Philips Daniel Grankvist
Jag tycker inte riktigt om tomtarna. De ser  galna ut på något sätt. Galna och lite rädda och misstänksamma. Otäck kombination. Jag undrar också hur tillverkaren har tänkt att man ska använda den här slingan.
011 Pisello tomteljusslinga Philips Daniel Grankvist
Det finns en upphängning i varje tomteluva, men tomtarna kan knappast hänga fritt. Sladden som går mellan är alldeles för kort och alldeles för stel.
007 Pisello tomteljusslinga Philips Daniel Grankvist 2
Fast i år ska jag ge dem en chans. Jag ska testa och se om det går att använda dem i granen. Man vet aldrig. De kanske bli snällare om de får vara med till jul.

6 kommentarer:

Fru Ekeby sa...

Jag håller med om den där otäcka kombinationen! Galet! Men var hittar du alla roliga och annorlunda julsaker?
Mimmi

Anna sa...

Haha, den var ju klockren :) Hoppas du ger den en riktig chans!

Daniel sa...

Jag dras till sånt som glittrar och som är lite knasigt, så julpynt är helt perfekt i det avseendet. Det mesta är köpt på loppisar och antikaffärer.

Den här ljusslingan är kanske det konstigaste pynt jag har fast det finns så mycket julpynt att jag egentligen inte har någon överblick längre. :-)

I år ska de få en ärlig chans! Jag ska bara undvika att gå in i rummet när det är mörkt och släckt. Vem vet vad de tar sig för...

Johanna sa...

Massor av folk ser ju ut så där i juletid. Vilt uppspärrade ögon, flackande blick; på ständig jakt efter den perfekta klappen och stel kroppshållning. Det är massor av dem som rusar runt i butiken nu. Julstress tror jag det kallas. Inte konstigt om tomtar drabbas hårt ;)

Daniel sa...

Så är det nog. Jag tycker så synd om dem där de ligger i kartongen.

Anonym sa...

Hej! Kul att se fler som har denna slinga. Tyvärr har min slocknat och jag söker febrilt efter reservlampor utan resultat. Har även varit till el-butiken men dom kan inte hjälpa mig. Vill så förtvivlat få den att fungera, har du nåt tips på var man kan få tag på nya lampor? hör gärna av dig i så fall! annch31@hotmail.com