lördag 17 mars 2012

Krukdiskning och omskolning

011 korr

Anders diskade ett berg av krukor medan jag var ute och planterade vårblommor i kruka på gården. Det fanns ett lika stort berg av mindre krukor på diskbänken. Tack skolan för alla krukor! De skulle kasseras och har legat i vårt klassrum i månader. De har åkt i pappkasse hela vägen från Mariestad.

För några veckor sedan sådde jag en hel massa. Det var både köpta fröer och fröer jag samlat själv. Mest förvånad blev jag av att sammetshortensian, Hydrangea aspera var. sargentiana grodde. Jag samlade dem i höstas när vi hade fröinsamling på Botan och de har legat i ett litet pappkuvert fram till för några veckor sedan då jag sådde dem. Fröna är verkligen pyttesmå och jag trodde aldrig att de skulle gro, men de gjorde de. Småplantorna är också verkligen pyttesmå, som knappnålshuvuden. Vad jag ska göra med dem nu vet jag inte. Det kommer att dröja länge innan de är så stora att de går att hantera. Har du ett tips så dela gärna med dig.

När krukorna torkat hjälpligt skolade jag de sådder som gick att skola. Det var bara purjolök och dahlior som var stora nog, men det var ganska lagom mycket för ikväll.

Nu väntar jag med spänning på att Phellodendron amurense, sibiriskt korkträd och Hydrangea quercifolia, flikhortensia ska gro. Jag håller tummarna för att det fungerar.

2 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Krukor i mängd går det åt nu när alla sådder ska skolas ut;) Ska ut om en stund och skola om några fuchsiasticklingar och lite annat smått o gott. Bäst att passa på när vädret inte är så tilltalande. Ha det gott/Monne

Daniel sa...

Det är också oroväckande vilken plats allt tar, plats som jag inte har. Jag har barrikaderat gästrummet med sådder och försökt fixa extraljus, men platsen kommer inte att räcka. Får börja klura på någon ny lösning.

Idag fortsätter jag ändå med fler sådder.