söndag 2 juni 2013

Årets ‘Princess Irene’

Några fantastiska veckor har passerat. Just nu har jag liljekonvaljdoft i näsan och äppelträden och syrenerna är i full blom. Ute vid stugan blommar tulpanen ‘Princess Irene’ för fullt. Det är minst en vecka tidigare än vanligt. Förra året den 6 juni blommade även violtulpanerna och några vivor. I år är de redan överblommade.

Tulipa 'Princess Irene' Daniel Grankvist

‘Princess Irene’ verkar inte vilja komma tillbaka pålitligt år från år hos mig. Jag får komplettera varje år för att få så många jag vill ha. Till nästa år ska jag köpa ännu fler tuplaner och komplettera med knallgula vårkragar, som var väldigt snygga till, fast de syns inte på bilden.

Tulipa 'Princess Irene' 2 Daniel Grankvist

Det var lite synd att jag missade violtulpanerna och vivorna. Jag gillade färgchocken från i fjol.

7 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Läckra tulpaner! Läste någonstans att man måste gräva upp tulpanlökarna varje år för att för att plantera ner dem igen på hösten för att få stor blomning, tyckte att det lät väldigt konstigt men det kanske är så i alla fall. Kanske lättare att köpa mer lök :) Fint ser det ut i alla fall:) Ha det gott/Monne

Viola_T sa...

Ljuvligt har du med eller utan violtulpanerna...
Lite intressant att inget upprepar sig fullständigt år från år. Årstidscyklerna kommer och går men innehållskombinationen kan variera litegranna.
Trots den snörika vintern blommar hägg och syrén samtidigt! Va?

Daniel sa...

Det är rätt kul att inget år är det andra likt. Och det här året liknar inget annat hittills. Äppelträden är på väg att blomma över här inne i Umeå.

Jag kanske borde ta upp dem, men det blir alldeles för tidskrävande när jag bara är vid stugan lite då och då. Det får bli nya tulpaner. Och alla tulpaner behöver inte tas upp och torka, men många mår bra av sommartorka, bara de får vissna ner ordentligt innan.

Camilla, Galen i grönt sa...

Kika gärna in på min blogg igen. Det blev galet med tulpanerna igår. 'Ronaldo' var 'Queen of Night'. Men nu ska det vara rätt...

Daniel sa...

De var ganska lika ändå i kronbladen alla de mörka tulpanerna.

Jag gillade att 'Ronaldo' orkar prestera i flera säsonger. Han får vara med i matchen. :-)

Anonym sa...

Hej,
jag har en fråga till dig, gällande trädgård, men inte aktuell för kommentarsfältet, Skulle du kunna mejla mig?
mvh
christel.mari@live.se

annamariaelle sa...

Älskar färg! Jag har också samma tulpan och hos mig är de inte heller så villiga att återkomma tyvärr.