tisdag 25 juni 2013

Afrikas blå kruka

Det tar tid för afrikas blå lilja, Agapanthus praecox, att slå ut. Jag planterade den här krukan för flera veckor sedan och redan då kändes det som att knopparna var på väg att öppna sig.

Agapanthus praecox, afrikas blå lilja, Dichondra argentea, silvernjurvinda, Sutera cordata, snöflinga Daniel Grankvist

Nu har planteringen i alla fall börjat växa till sig och bli som det var tänkt. Silvernjurvindan och snöflingan som växer undertill fick jag tokbilligt på trädgårdsmässan i Umeå när montrarna skulle städas ut.

Agapanthus praecox, afrikas blå lilja Daniel Grankvist

Tyvärr har jag slarvat bort etiketten från agapanthusen. Blommorna tycker jag är lite ljusare än de brukar vara. Växtsättet är också lite lägre och vekare, men de funkade fint till en kruka vid entrén till hyreshuset. Jag hoppas att den blommar lika länge som det tog för knopparna att slå ut…

4 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Åh vad vackert! Hoppas på långvarig blomning:) Ha det gott/Monne

Mikael Söderholm sa...

Jag skulle väl egentligen inte kommentera Afrikas blå lilja eftersom jag nästan var manisk Agapanhusodlare en gång i tiden. Nu har jag två kvar av de cirka 150 plantor jag hade en gång i tiden... Kan bara säga att jag fortfarande får gåshud när jag ser en agapanhus i blom! Lycka till med ditt exemplar!

Daniel sa...

Oj! Hur hade du plats för det? :-) men jag gissar att det var vackert när det blommade. Har du några bra skötselråd, och övervintringsråd?

De är otroligt vackra.

Hans sa...

Afrikas blå lilja = gilla!
Trevlig helg.