söndag 17 juni 2012

Försommarfint

En cykeltur efter jobbet kan man behöva. Turen gick till Hedlundadungens rosarium. Har du aldrig hört talas om det är det inte så konstigt. Det ligger ganska anonymt strax bakom Nolia-hallarna i Umeå. Just i år verkar inte rosorna bli så fina och många har nästan försvunnit helt.

027 Allium aflatunense Lamprocapnos spectabilis Daniel Grankvist

Däremot finns det en del annat att titta på. Kirgislök i olika kombinationer till exempel. Löjtnantshjärta och kirgislök var spännande ihop både färg- och formmässigt. Inte så tokigt.

042 korr Allium aflatunense Tulipa Queen of Night Daniel Grankvist

En annan kombination i samma rabatt var Tulipa ‘Queen of Night’ och samma kirgislök. Det var också snyggt, särskilt i motljus. Vill man se det live får man sno sig på. Tulpanerna blommar över närsomhelst.

050 korr Chaenomeles sp Daniel Grankvist

På väg hem hittade jag rosenkvitten i blom i Vänortsparken. Det är en tjusig buske full med blommor, men en aning risig andra tider på säsongen. Det ska bli kul att se i höst om det blir några frukter. De doftar sagolikt gott när de mognar.

2 kommentarer:

Ruben sa...

Alliumbollar behöver nog kombineras ihop men någon växt för att det ska bli bra, dock inte lila! Tillsammans med löjtnantshjärta blev det ett spännande färgmöte. Hade det varit vitt löjtnantshjärta skulle det nog blivit toppen!

Ha det gott!
/Ruben

Daniel sa...

Vitt löjtnantshjärta ihop med löken är nog inte så dumt alls, men jag gillade krocken med det rosa och lila också. Jag gillar när det sticker i ögonen lite. :-)