fredag 23 augusti 2013

En riktig överlevare

Ibland köper man växter bara för att de är billiga och rätt fina och har ingen tanke på att de ska räcka mer än en säsong. Den här alströmerian är ett sånt inköp. Den fanns på Coop Forum för åtminstone 4 år sedan, men den hänger med fortfarande. Inget namn hade den, men det är nog en sort som heter ‘Fabiana’. Den passar i alla fall väldigt väl in i både utseende och växtsätt. Den blir inte hög, bara ca 25-30 cm.

006 Alstroemeria 'Fabiana' Daniel Grankvist

Varje vinter tar jag in den, ställer den i hyreshusets jordkällare, som är alldeles för varm och varje vinter skickar den mängder med vattenskott som ser ut som tunna blekta sparrisar. De knäcks så fort man tar i dem och de torkar i topparna. Varje vinter tänker jag att i år kommer den att dö, men varje vår när den får ny jord får den ny fart och blir större och finare än året innan. I år har den varit extra fin och stor. Den klarar nog en vinter till.

2 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Oj vilken överlevare! Riktigt snygg är den också:) Ha det gott/Monne

Hans sa...

Dessa växter kan ju vara svåra att förstå sig på ibland, men i detta fall ser du ut att ha lyckas med att ge den de förutsättningar den vill ha för att trivas.

Kul, hoppas den klarar många fler vintrar i källaren.

Trevlig helg!