lördag 28 juni 2014

Balkongblommor

Att köpa blommor till balkongen är inte helt lätt. Varje år är en övning i självbehärskning. Det finns så mycket att välja på och om jag helt gick på impuls skulle balkongen bli så våldsamt brokig att det skulle vara svårt att stå ut med att se det. Samtidigt gillar jag mycket färg. Det är som sagt svårt det där. Tidigare år blev det såhär och såhär.

Diascia barberae, Stipa tenuissima Daniel Grankvist

I år föll valet på aprikosorange tvillingsporre, Diascia barberae, och svansfjädergräs, Stipa tenuissima. Det blir färgglatt och skirt på samma gång.

Diascia barberae, Stipa tenuissima, Calamagrostis 'Overdam', Nicotiana x sanderae 'Lime Green' Daniel Grankvist

I en större korg i ena hörnet av balkongen rymdes även ett par tobaksblommor, Nicotiana x sanderae 'Lime Green' och en tuva Calamgrostis ‘Overdam’. Det aprikosorange sticker av ordentligt mot tygvindskyddet. Det är bra.

173 1

På bordet är det mycket lugnare. En kruka heliotrop, Heliotropium arborescens, samsas med penséer som är kvar sedan i våras. När man ska sitta och äta på balkongen åker de ner på golvet. Det är helt nödvändigt, annars får man inte plats.

Diascia barberae, Stipa tenuissima, Calamagrostis 'Overdam', Nicotiana x sanderae 'Lime Green'  2 Daniel Grankvist

Lådorna med tvillingsporre och svansfjädergräs är visserligen skira och fina, men de behöver lite mer stuns och struktur. Fler växter kan bli svårt att klämma in. Det löser sig säkert. Sommaren är lång.

1 kommentar:

Alen Trädgård sa...

Håller med dig om att det är svårt att bestämma sig med det enorma utbudet som finns:) Men jag tycker att det ser fint ut hos dig, du har lyckats att få balans med färg o form tycker jag :) Ha det gott/Monne