torsdag 10 oktober 2013

Höstfärger

Snart är det över för i år, men än finns det fina höstfärger kvar. Jag kan nästan inte få nog av dem. Och en av av de allra bästa höstfärgerna har faktiskt en ros. Det finns visserligen andra rosor med vackra höstfärger, men Rosa (Rugosa-Gruppen) 'Örträsk' är det något särskilt med.

Rosa (Rugosa-Gruppen) 'Örträsk' Daniel Grankvist

Den får en lysande gul höstfärg som håller länge. Och hela busken blir gulfärgad, inte bara vissa partier som hos andra rugosa-rosor. Det är nästan så att höstfärgerna är vackrare än blomningen.

Acer pseudosieboldianum ssp. takesimense Daniel Grankvist

Med Acer pseudosieboldianum ssp. takesimense är det likadant. Visst är den fin på sommaren, men det är under hösten som man verkligen förstår varför man köpte den. Hos mig är den nyplanterad sedan i våras, men jag hoppas och tror att vintern är snäll mot den så det blir höstfärger även nästa år.

5 kommentarer:

Unknown sa...

Vilka vackra färger! :)

Alen Trädgård sa...

Tycker att höstfärgerna i år har varit särskilt vackra eller är det inbillning tro? Din ros är ju sagolikt vacker! Ha det gott/Monne

Hällan Visningsträdgård/Ulrika sa...

Ja tänk att rosor blir så fina! Har en liten frösådd Rosa 'Single Cherry' som är helt vinröd nu.Här har mycket av höstlöven singlat till marken de senaste dagarna.
Trevlig helg!

Fröpåsen sa...

Ja visst är de häftiga, höstfärgerna. Även här nere i Skåneland bjuds det på många färgskiftningar överallt där man kör i landskapet!
ha en go helg. kram Maria

Daniel sa...

Just i år känns det som att det är extra mycket höstfärger. Det gillar jag.