måndag 27 februari 2012

Tekoppsfavoriten

035
Den här tekoppen hittade jag på auktion för ganska många år sedan nu. Dekoren heter Emilia och är gjord av Raija Uosikkinen för Arabia. I serien finns en hel massa delar, bland annat en fantastiskt kvadratisk porslinsbricka.
036 korr
Det som gör tekoppen så bra, förutom den snygga dekoren med utflyktsmotiv, är att den är så rymlig. Den rymmer precis en halvliter te.
033
Jag har på  känn att min kopp är andrasortering. Dekoren är lite skadad på vissa ställen och det finns en överglaserad spricka i godset. De gör inget. Den är snygg att se på och god att dricka ur.

3 kommentarer:

Kerstin sa...

Emilia är verkligen ursnygg! Den typen av modell gillar jag bäst. Den vidgar sig lagom mycket och är hög. Låga och vida gör att teet kallnar för fort, och höga och smala muggar tycker jag ännu sämre om. En halvliter är ju jättemycket! Jag har en termosmugg som jag brukar ta med mig te i, och den rymmer 4 dl.

Daniel sa...

Ja, det är en stor och bra kopp. Jag mätte upp med ett litermått hur mycket den rymde och en halvliter går i med en halv centimeter kvar till kanten. Det räcker länge.

Daniel sa...

Jag vill ha mer av Emilia.