tisdag 4 december 2012

Lucka 4: Philips olivkedja

När jag var liten fanns det en frisersalong som alltid pyntade med kotteformade lampor i en spaljé som fanns i salongen. Jag gick ofta förbi utanför och beundrade. Under alla år har jag undrat vad det var för lampor och alltid letat efter sådana på loppisar och i antikaffärer.
061 Philips olivkedja förpackning Daniel Grankvist
Så för ett antal år sedan dök de upp på Tradera och jag kunde inte låta bli att köpa. Olivkedja kallas den av någon outgrundlig anledning. Som så ofta är kartongen lika vacker som innehållet.
065 Phlilps olivkedja innehåll Daniel Grankvist
Såhär ska det nog inte se ut inuti egentligen, men det är så jobbigt att skruva av alla lampor och sätta dem på rätt plats efter varje användning. Vi brukar ha slingan i granen vissa år som en effektbelysning. Den är mycket tjusig.
066 Philips olivkedja innehåll Daniel Grankvist
Det finns mer pynt som jag har minnen av från när jag var liten och som jag i vuxen ålder har skaffat eller återanskaffat. De är väldigt roliga att ha, både att använda och att minnas till.

4 kommentarer:

Berit sa...

En sådan minns jag också.
Ha en underbar dag!!

Hällan Visningsträdgård/Ulrika sa...

Vilka fina gamla pynt du har! Nu blir jag mer och mer sugen på att hitta lite gammalt pynt, men det är nog inte så lätt förstås. Ska nog göra en koll i mammas jullåda i morgon där kan det finnas något. Du får gärna skicka din postadress till mig så jag kan skicka fröerna. Min e-post finns på bloggen under kontakter.
Ha det bra!

Johanna sa...

Det är så roligt att titta in här och se vad du har att visa i dagens lucka.
Denna slinga var fin tycker jag, väldigt vackra färger på lamporna. Jag tycker också att du har en väldigt snygg adventsljusstake som du visade i lucka nummer ett.
Ha en härlig kväll!

RETROknoppen sa...

Nu laddar du med godsaker!
Min oliv-kedja köpte jag på "Onytt " i stan och dom har lovat att hålla utkik efter nya lampor. Lådan är ju dessutom fin i sig själv,,,
Har gjort en inramning i hallen så besökare ska få den där extra kryddan av varmt välkomnande :)