torsdag 20 december 2012

Lucka 20: glasgirlanger

Dagens inlägg handlar om besatthet. Jag visste inte ens att glasgirlanger fanns när jag såg dem för fösta gången. Det var i Nordmaling för nästan tio år sedan. De låg där på en loppis, två stycken. De kostade nästan inget alls och jag köpte. När de skulle upp i granen visade det sig att två stycken inte räckte till särskilt mycket. De försvann bland allt annat.
014 tolv glasgirlanger Daniel Grankvist
Men de var ju så fina, så fler införskaffades allteftersom. Jag kommer knappt ihåg var alla kommer ifrån längre, men loppisar, antikaffärer och tradera har bidragit.
010 tolv glasgirlanger Daniel Grankvist
Nu räcker de gott och väl till att klä granen med. Jag kan till och med ha girlanger på två ledder, både vertikalt och horisontellt. Lyckan är nådd.

10 kommentarer:

Fru Ekeby sa...

Vad roligt att se hur dom ser ut glasgirlangerna ! Jag har några få kulorfrån min mormors julgran, men först nu fattar jag hur det måste ha sett ut en gång i tiden! Läckert! Och tack för den insikten!
Mimmi

Anonym sa...

Åh, de är ju nästan det finaste som finns i julpyntsväg! Och ljudet, jag säger då det, ljudet!

God jul!

Petra

Daniel sa...

Ljudet är särskilt. Det låter som att gräva bland juveler. :-)

Anonym sa...

Ja, precis så :) Ljuvt.

Krama om A från mig!

Petra

Anjas Hill sa...

Ha en riktigt mysig och fin jul Daniel! /Anja

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Gamla glasprydnader till granen har jag också fastnat för. Girlanger har jag inga men väl gamla julgranskulor. Lite nördigt men väldigt roligt. Det gäller även trätomtar från Svensk Hemslöjd.
Kanske har jag en extrabok, hade i alla fall det, av Tor Nitzelius, Boken om Träd. Hittar jag den - är du då intresserad?
God Jul!
Birgitta

Daniel sa...

Ja! Jag är väldigt intresserad om du har en dublett. Den boken är fantastisk! Jag har mejlat dig på adressen som finns i din användarprofil.

Dina trätomtar är väldigt fina. Jag kollade igenom dem igår när jag var inne och läste.

Gila sa...

Fina glasgirlanger och vilken fantastisk gran ni har! God fortsättning!

Agata sa...

Men så vackert!
Hittade hit via Kerstin och kommer tillbaka, var så säker! Gamla julgransprydnader och dekorationer är något alldeles extra fint som jag kan längta efter att få plocka fram under hela året! Och era fina glasgirlanger var verkligen extra allt!

Daniel sa...

Välkommen tillbaka! Jag längtar också varje år efter att få ta fram allt julpynt. Fast varje trettonhelg är jag lika less på att se det och det är skönt att få packa undan det. Jag längtar tills jag läntar efter pyntet nästa gång. :-)