onsdag 22 juli 2015

Balkongsommar

Tiden går fort när man har roligt. Våren försvann i ett nafs. Nu har halva sommaren gått och farten avtagit en hel del. Det är inte lika mycket som ska göras och hinnas med längre. Det är skönt att sitta på balkongen. Vår balkong är verkligen inte stor, men det får ändå plats med en hel del växter förutom en sittplats för två, eller kanske tre, eller i nödfall fyra om man verkligen knör ihop sig.


Varje år har vi samma gamla lådor i plast som vi fyller med växter. Olika teman varje år. Temat är aldrig spikat i förväg utan improviseras fram när vi åker och handlar. Att planera mycket innan slutar nästan alltid i besvikelse över att det man helst vill ha inte finns. Jag gillar färgkrockar och i år hittade jag ljuslila Brachyscome multifida, gulgrön Heuchera och stålblå Festuca glauca. Höjden står vit Gaura lindheimeri för. Det blev skirt och färgglatt på samma gång.


Inifrån räcket syns inte lådorna så mycket, så jag fyller på med andra växter med lite samma färgtema. Jag har inget emot att trängas med växterna, hellre det än att inte ha några alls. Det kan nästan inte bli för mycket blommor på en balkong.

3 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Så vackert! Förundras lite över att ni får ha balkonglådorna hängande på utsidan balkongen dock, det får man inte ha här nere hos oss. Säkerhetssynpunkt sägs det men visst blir det konstigt när lådorna måste hängas på insidan av balkongen. Kanske är det bara på vissa ställen det är så , jag vet inte. Trevligt i alla fall att se en vackert smyckad balkong :) Ha det gott/Monne

Daniel sa...

Kul att du gillade den! :)

Vi har inte frågat om vi får hänga lådorna sådär och ingen har sagt något. Vi bor dessutom på bottenvåningen, så risken att någon ska bli invalidiserad är inte så stor. Hoppas jag. :)

Märit i Mariehem sa...

Så härligt att det går att ordna en så fin växtodling även på en balkong!Nu har du ju en stor fördel i ditt yrke, men det gör inte saken sämre! ;-)