måndag 2 mars 2015

Triad

Husgeråd. Jag gillar husgeråd. Numera är det begär mer än behov som styr, för exakt hur många olika modeller av till exempel bestick kan man tänkas behöva?

Minst en till modell måste svaret bli.

Triad Sigvard Bernadotte

I höstas fyndade jag de här snyggingarna på Pryl 1900 här i Umeå. Jag köpte dem osedda genom deras facebookgrupp. Det var inget att fundera på. De var ju så snygga, men de är inte så praktiska; de är för lätta och triangelformen gör att de inte ligger helt rätt i handen, men vad gör väl det? Hellre snyggt än praktiskt. Triad heter de och ska vara ritade av Sigvard Bernadotte.

015

Såhär ser de ut in action. Det gick fint att få i sig soppa med skedarna och de var dessutom fina ihop med Grill Gul från Gustavsberg.

Knivar, gafflar och skedar var det jag fick tag på i höstas. Nu har jag börjat kolla även efter andra delar. Nu håller jag ögonen öppna i alla loppislådor jag ser. Plötsligt händer det.

3 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Vilken tur att smaken är olika :) Själv är jag inte så svag för retro men jag har andra begär som t.ex. karaffer i klarglas, helst från slutet av 1800-talet början av 1900-talet :) Men måste ju säga att det var riktigt snyggt ihop dina bestick o porslinet :) Ha det gott/Monne

Johanna B sa...

Snygga bestick, men jag gillar det gula porslinet bättre! :)
Läser du igen! Vad spännande! Masterutbildning i kulturvård. Hur är det? Kan du inte berätta mer?
Jag hoppas du har det toppen, kram från Johanna

Unknown sa...

Hm porslinet är bättre !

Samlar en del porslin också.
Det finns alltid plats för ett till fynd ;-) !