måndag 16 juli 2012

New Yorks pepparkakor

Inte riktigt, men säg Nyåkers pepparkakor fort och det är lätt att höra fel. Hursomhelst är pepparkaksfabriken och fabriksförsäljningen kul att kolla på om man ha vägarna förbi. För någon vecka sedan var vi ute på vägarna och egentligen hade vi åkt fel, men det kändes väldigt rätt när vi stannade till i Nyåker och tog en titt.

003 korr Nyåkers pepparkaksfabrik Daniel Grankvist

Det var neonskylten som fångade nyfikenheten. Vi stannade till på parkeringen utanför och beundrade den och upptäckte sedan den finfina silon bakom huset med

004 Nyåkers papparkaksfabrik Daniel Grankvist

pepparkaksfigurer på. Synd bara att varken neonskylten eller silon längre var i tiptop skick. Vi satt i bilen på parkeringen och var precis på väg att åka när Anders såg skylten med försäljning. Det var en evig tur att vi inte missade den.

005 Pepparkaksförpackningar Daniel Grankvist

I butiken finns två montrar med gamla förpackningar från det att fabriken startade 1952 och fram till idag. Det var riktigt kul att se. Många av förpackningarna var otroligt tjusiga och flera kände man igen sedan tidigare.

006 korr Pepparkaksfärpackningar Daniel Grankvist

Flera av förpackningarna var oöppnade med bleknade pepparkakor kvar.

013 korr Pepparkaksförpackningar Daniel Grankvist

Plåtburkar har det funnits ganska många olika under åren. De brun-gula gillade jag mycket.

015 korr Pepparkaksförpackningar Daniel Grankvist

Det skulle vara kul om de tog upp någon av de gamla förpackningarna igen till något jubileum eller så. Jag skulle köpa dem direkt!

3 kommentarer:

Lybtar sa...

Åh vilka fina burkar. De brungula är verkligen läckra. Synd att det inte var ngn försäljning av dessa.

Daniel sa...

Ja, det är jättesynd att de har tagit upp någon av de äldre förpackningarna i produktion igen. De skulle sälja som smör tror jag.

Gila sa...

Ååå så fina burkar och skylten var ju också toppenfin!