Nu luktar det ättika och dill i hela köket. Vi håller på att lägga in våra första gurkor för i år. De kom i jorden sent och har tagit god tid på sig, men nu har de producerat några värdefulla, jättegoda gurkor. De smakar sötaktigt, är inte bittra och har god gurksmak. Snygga är de också. Alldeles vita och fina, något grönare på solsidan. De är så goda att de funkar bra att ha på smörgåsen också.
‘Arboga Vit’ är en gammal 1800-talssort som försvann och sedan hittades efter Berlinmurens fall. Nu kan man odla dem igen. Här kan man läsa mer och beställa frön till nästa år.
Den färdiga inläggningen ska stå ett tag innan vi kan smaka, men jag hoppas på ett lyckat resultat.
3 kommentarer:
Ser jättegott ut. Jag är svag för olika sorters inläggningar. Funderar på att lägga in squash, det borde gå..?
Kram Maria
Underbart gott med inlagd gurka! Vad kul att kunna få tag i en gammal sort igen:) Ha det gott/Monne
Det borde ju funka att lägga in squash tycker jag. Vi fick en inläggning med squash och paprika för ett tag sedan. Jag vet inte hur den var gjord, men den var nog kokt. Det var väldigt gott i alla fall.
Skicka en kommentar