måndag 20 maj 2013

Plötsligt hände det

I slutet av förra veckan kom värmen och med den började det hända saker i rabatterna. Nu idag kom vi ut till stugan såg allt annorlunda ut mot förra gången för en vecka sedan.

Okänd pingstlilja Daniel Grankvist

Den här pingstliljan är tyvärr namnlös. Trots att vi har gjort listor över växterna i rabatterna har vi missat att få ned den här. Vi får skärpa oss. Fin är den och den verkar komma tillbaka fint varje år.

Narcissus 'Rip van Winkle' Daniel Grankvist

Narcissen ‘Rip van Winkle’ är alltid lika fin när den dyker upp. Den är kort i rocken, men varje blomma lyser som en stjärna. Den ska jag plantera fler av. Det går inte att få för många.

Pulmonaria angustifolia 'Azurea'  Daniel Grankvist

Sist vi var ute i stugan var det svårt att tro att Pulmonaria angustifolia 'Azurea' någonsin skulle slå ut, men det gjorde den. Den är finare än någonsin i år.

Anemone nemorosa 'Allenii' Daniel Grankvist

Jag hade nästan glömt bort att de fanns där, men i eftermiddags såg jag att Anemone nemorosa 'Allenii' hade slagit ut i gräset. Mot kvällen när solen hade gått i moln hade blommorna slagit ihop dig. De har sakta blivit fler.

Nu gäller det att hänga med, för nu går det fort. Innan helgen hade björkarna knappt börjat slå ut. Nu är de redan gröna. Bärhäggmispeln ‘Smokey’ hade inte vaknat alls när vi var här ute vid stugan sist. Nu är den full med blomknoppar.

3 kommentarer:

Berit sa...

Vad fin Narcissen ‘Rip van Winkle’ var, den måste nog tittas efter i höst.
Ha en underbar dag!!

Alen Trädgård sa...

Ja nu går det fort:) Det gäller att hänga med i svängarna för det kan skilja enormt bara från morgon till kväll för en växt:) Ha det gott/Monne

Fröpåsen sa...

De är jättefina era narcisser. Finns så många fina och man får njuta så länge de varar!
Kram Maria