lördag 27 april 2013

Månadens favoritväxt: Phalenopsis mariae

Jag är sent ute även denna månad. Det är för svårt att bestämma sig. Än så länge finns inte mycket som blommar och är vackert utomhus i min trädgård, men förhoppningsvis är april den sista månaden på ett bra tag med bara krukväxter som favoritväxt.

013 Phalaenopsis mariae

Phalaenopsis mariae är en söt liten orkidé som varken tar mycket plats eller är särskilt svårskött. Jag vattnar den när jag kommer ihåg och den får så mycket ljus jag kan ge utan att den står i direkt solljus. Det verkar den acceptera och blommar regelbundet, men inte jämt. Är man lite mer noga med vattning och luftfuktighet kan den nog blomma betydligt oftare. Varje blomma är ca 3 cm vida och fantastiskt vackra på nära håll.

6 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Oj vilken skönhet:) Någon sådan har jag aldrig haft. Brukar för det mesta inte få någon orkidé att blomma om tyvärr. Ha det gott/Monne

Daniel sa...

Den här är enkel och mycket mer blomvillig än många helt vanliga storköps-brudorkidéer. Jag har flera sådana som aldrig vill blomma, men den här rena arten vill. Testa. :-)

Anna Vattenkanna sa...

Så vacker den är - bra mycket finare än många Phalenopsis-kultivarer tycker jag av ditt foto att döma.

Daniel sa...

Den är diskretare och mindre, men mycket vackrare.

Fröpåsen sa...

Ja de är verkligen jättefina! Jag ska försöka skaffa mig några orkidéer på sikt. Jag tycker jag saknar dem nu när jag inga har.

Hans sa...

Vilken snygg blomma!
Att den dessutom är villig att blomma om låter ju riktigt bra.
Ha det gott.