fredag 1 mars 2013

Vego-Tex mex och danska träskålar

008 träskålar, skärbräda Digsmed Danmark, Stig Lindberg, Spisa Ribb mattallrik, Terma kastrull, Björkshult dricksglas, Sven Palmqvist Fuga, Gense Ranka bestick, Daniel Grankvist

Det är väldigt mycket vinter fortfarande trots att det har droppat från taken i flera dagar. Jag borde ha sått lite frön, men jag vet inte var jag ska ställa dem så det får vänta ett tag till.  Men äta måste man ju. Och såhär i sviterna efter alla köttskandaler är det inte mer än rätt att grönsakerna får sin chans. Man kan till exempel göra Tex mex-mat av dem.

015 stekt aubergine med tacokrydda, Stig Lindberg, Terma kastrull, Daniel Grankvist

Istället för köttfärs i tortillabröden kan man ta aubergine. Tärna den fint och stek med samma kryddmix som till köttfärs. Det funkar alldeles utmärkt.

001 träskål Digsmed Denmark, Daniel Grankvist

Träskålarna är ett fynd från tradera. De är märkta Digsmed Danmark. Digsmed verkar ha haft en stor produktion, men om märket finns det förvånansvärt lite att läsa. I alla fall på nätet. Däremot kan man titta på mängder av deras snygga träsaker där.

013 skärbräda Digsmed Danmark, Sven Palmqvist Fuga, Daniel Grankvist

Den här skärbrädan är också märkt Digsmed Danmark. Den är så tjusig att jag inte kan med att skära på den, så den får fungera som uppläggningsfat.

018 Stig Lindberg, Spisa Ribb mattallrik,Terma kastrull, Björkshult dricksglas, Digsmed Danmnark träskålar, Daniel Grankvist

Tänk at det ska vara så svårt att fylla ett tortillabröd lagom mycket. Man kan tacka tillverkaren av tortillabröden för att de var perfekt avpassade till spegeln på en Spisa Ribb-tallrik.

1 kommentar:

Alen Trädgård sa...

Oj oj oj vilka snygga träskålar! Förstår att du inte vill skära på den skärbrädan:) Det finns så mycket gott man kan göra med grönsaker men utan kött vill jag inte vara:) Ha det gott/Monne