söndag 1 april 2012

En tur till Östra Tunhem

025
Det är svårt att tänka sig en vackrare plats än Östra Tunhem. Just nu håller vårlökarna på som mest. Snödropparna är över och scilla och vårstjärna finns överallt i gräsmattan. Senare kommer botaniska tulpaner, gulsippor och vitsippor. Ungefär såhär.  Här klipps det inte förrän allt har vissnat ner. Det är en förutsättning för att de ska orka blomma och komma tillbaka år från år. Just igår var det kallt och blåsigt, men det var underbart ändå.
019
Längs grusgången växer det röda dubbla och helt vita blåsippor. De röda har funnits här sedan länge och finns i flera trädgårdar i närheten. Den är oerhört blomrik och vacker.
040 korr
Här kommer det tulpaner i massor om ett tag. Jorden här är näringsrik och lucker och varje år blir det fler och fler tulpaner. De finns flera bäddar likadana tuplaner på andra ställen i trädgården. Här finns det en bild på håll.
058
Längst inne vid husväggen hade luktvioler börjat blomma.
061
Tibast är en av de vackraste vårblommande buskar jag vet.  Här växer den alldeles vid sidan av järngrinden. Bättre än så klan det knappast bli.
072
Lite jobb hann vi också med. Vi började beskära rosorna. Vid terassen växer en hel rad med Rosa alba ‘Maxima’ Mycket tjusigt på sommaren. Bilder från sommaren för två år sedan finns här.
Ikväll bär det av till Umeå med två kassar fyllda med rotskott från rosor och plantor av dubbel smörblomma och parksmultron. De ska få bo i kruka tills det är dags att plantera.
Jag längtar redan tillbaka till Östra Tunhem.

Inga kommentarer: