onsdag 29 juni 2011

Sommarsådd

Idag har Emma och jag sått frön på Great Dixter. Denna vecka är vi mest i köksträdgården. Vi har mest rensat ogräs, vilket verkligen behövdes. Det finns ingen som tar hand om köksträdgården på heltid. Ansvaret för köksträdgården har en som heter Aaron, men han sköter också huset och tar hand om alla gäster som bor i huset, så han hinner verkligen inte.
002
Nästan färdigkrattat. Innan hade vi grepat igenom allt. Jorden här är väldigt tung och lerig. Det är svårt att bearbeta den trots att den brukats under lång tid.
005
Emma sår ut rädisor i mittenraden. Mot Emma till ska det sås Pak Choi och raden bortanför henne kålrabbi. Vi tyckte att det var ganska tätt mellan raderna och nästan ingen skötselgång, men så skulle det vara.
011
Rädisorna färdigsådda. Eftersom jorden var så grovkornig hämtade vi såjord och täckte med. Vi tänkte att det var lättare för fröna att ta sig upp genom den. Det såg dessutom ganska prydligt ut.
Vi har skött oss själva ganska mycket denna vecka och det är skönt att se att vi faktiskt klarar både att ta bra beslut, prioritera och se var det finns brister. Vi lär oss väldigt mycket under utbildningen på DaCapo. Vi hade gjort en del annorlunda om vi själva kunnat bestämma allt, men det finns ju inte bara ett sätt att göra saker.

Inga kommentarer: