lördag 25 januari 2014

Lunch i all svårighet

Den senaste tiden har jag känt mig håglös och oinspirerad. Allt det där jag borde göra har blivit liggande. Jag har egentligen inte haft någon anledning, men ibland är det så. Fast livet fortsätter ju ändå och man får göra det man kan av det. Idag är det grått och trist, men det är ljust ute och i köket är det extra ljust. Det gjorde lite skillnad. Och man måste ju äta även om det bara finns rester.

012 Gustavsberg Lotus Gul Bibi Breger Orrefors Fuga Sven Palmqvist Skruf Lilla servisen Ingegerd Råman

Så sagt och gjort. Det fick bli rester till lunch. Gårdagens vegostacos var inte så dumt att göra restmat på. Det fanns kvar både champinjoner och lök och annat bra. Det fick bli pasta. Lotus Gul passade till duken och Ingegerd Råmans glas ur Lilla servisen var det längesedan jag ens tittade på så de fick vara med de med. Sallad ur fugaskålar är gott. Det fanns en kruka med pärlhyacinter också och sedan var det klart. Det känns redan lite bättre.

4 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Ljuset och en trevlig dukning kan göra underverk;) Ha det gott/Monne

Mandelhjärta sa...

Det blev nästan lite vår där! ;)
Rester kan absolut vara gott.
Fortsatt trevlig helg!

Unknown sa...

Riktig vårkänsla över det lunchbordet! Hoppas inspirationen kommer tillbaka snart!

Dennis sa...

Man ska vara snäll mot sig ibland och glömma bort det man borde och ägna sig åt sådant man mår bra av, istället! Samveten och borden ska hålla sig på sin plats! - lite till höger, utanför synfältet.

Att skriva och skicka en faktura blir klart mycket lättare/roligare, om man först spelar luftgitarr till en gammal 80-talsfavoritlåt, exempelvis.