lördag 30 november 2013

Månadens favoritväxt: Höstkrokus

Förra månaden glömde jag bort månadens favoritväxt. Denna månad är jag ute i absolut sista sekunden. Och bilden är någon vecka gammal och man ser knappt att det är en höstkrokus, men för mig var det ett fantastisk ögonblick att se höstkrokus stå i knopp ute i stugan, så jag var tvungen att föreviga händelsen.

Okänd höstkrokus

Tre små spetsiga knoppar stack upp ur jorden och var på väg att slå ut, men tyvärr hann jag aldrig se dem helt utslagna innan vi var tvungna att åka hem. Jag vet inte ens vilken höstkrokus det är. Jag har provat flera olika höstkrokusar under åren, men de har aldrig visat sig förrän i år. I all planteringsiver har jag glömt bort vad jag planterat naturligtvis. Det är därför man ska ha plantskyltar…

Nu gläds jag åt minnet av krokusarna, för de lär ha frusit bort vid det här laget, men jag hoppas att de kommer åter nästa höst.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vore kul att se den utslagen i verkligheten nån gång. /Anders

Alen Trädgård sa...

Så roligt att du i alla fall fick se den i knopp:) Nästa år kanske du har tur att få se den utslagen också, den som väntar på något gott............
Ha en fortsatt trevlig helg/Monne

Hällan Visningsträdgård/Ulrika sa...

Kul att dom kom upp ändå! Synd att du missade blomningen. Såg Tidlösa blomma på Haga i Umeå i höst. Nästan overkliga såg de ut där de växte under en häck. Måste komma ihåg att plantera några nästa år.
Trevlig första advent!
Ulrika

Berit sa...

Kul att du fick en glimt av den iallafall.
Jag önskar dig en helt underbar 1:a advent!!