fredag 25 januari 2013

Dagens dukning

Man kan säga att gårdagens middag var ett försenat födelsedagskalas. Inte mitt eget dock. Tomatoppa fick det bli till huvudrätt och det var svårt att hitta något porslin jag var nöjd med. Valet föll till sist på Berså mest för att assietterna (nästan) kan användas som som lock till skålrikarna när man dukar. Det spar en hel del plats på bordet innan man börjar äta. Gremolata till tomatsoppan blev rätt gott som tillbehör och så fick jag användning för små krustadformar i Picknick-serien av Marianne Westman.

005 Terma Berså Stig Lindberg Picknick Marianne Westman Daniel Grankvist

Det är inte så ofta man använder terrin, men när det är kalas får man anstränga sig. Alltså fick terrinen ur Terma-serien av Stig Lindberg vara med. Den slukar en hel del soppa trots att den ser rätt liten ut. Jag blir förvånad varje gång. Innan jag fyllde den med soppa hade jag värmt upp terrinen med kokande vatten, så att soppan inte skulle svalna när jag hällde över den.

007 Terma Berså Stig Lindberg Picknick Marianne Westman Daniel Grankvist

Oststängerna som också hörde till fick precis plats på längden i ett uppläggningsfat i Berså. Vilken tur. Karaffen i bakgrunden är en favorit, men den är tyvärr helt anonym. Det finns ingen märkning alls på den. Är det någon som vet var den kommer ifrån, så skriv gärna och berätta.

Det blev en väldigt trevlig kväll. Välkomna åter!

4 kommentarer:

  1. Snygg dukning! Själv älskar jag att duka snyggt, även den simplaste middagen kan bli en festmåltid om man dukar fint;) Ha det gott/Monne

    SvaraRadera
  2. Tack! Det är skoj att duka. :-)

    SvaraRadera
  3. Ååå, berså är så snygg! Vill ha! Mycket fint.

    SvaraRadera

Jag blir glad för just din kommentar!

Om du vill vara anonym klicka bara i det alternativet. Alla kommentarer publiceras (utom spamkommentarer).

Tyvärr har jag blivit tvungen att lägga in ordverifiering till kommentarerna. Det kommer så mycket spamkommentarer att jag inte står ut. Jag ber om ursäkt för ordverifieringen och hoppas att du kommenterar ändå.